Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική στροφή για Ευρώπη

Σε πορεία σταθεροποίησης κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω κερδών σε τραπεζικούς τίτλους και παρά τις ισχυρές πιέσεις στις μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών. Εν αναμονή του αμερικανικού ΑΕΠ γ' τριμήνου οι επενδυτές.

Αντιστροφή τάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η καλή πορεία τραπεζικών τίτλων "απορροφά" την αρνητική επίδραση από την πτώση μετοχών πετρελαϊκών ομίλων, η οποία κατέφθασε μετά και τα δυσοίωνα μεγέθη γ' τριμήνου της Royal Dutch Shell.

Οριακά κέρδη 0,1% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος ανακάμπτει από το χαμηλό τριών εβδομάδων που άγγιξε στην πρώτη ώρα της σημερινής συνεδρίασης. Σύμφωνα με κορυφαίους αναλυτές η τελική -για σήμερα τουλάχιστον- κατεύθυνση των ευρωπαϊκών αγορών θα καθοριστεί μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ γ' τριμήνου των ΗΠΑ (στις 14.30 ώρα Ελλάδας). Οι αναλυτές αναμένουν ενίσχυση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 3% σε ετήσια βάση.

Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, με τις Anlgo American, Antofagasta, BHP Billiton και Rio Tinto να κινούνται από 0,5% έως και 1,5% υψηλότερα. Σε πορεία ανάκαμψης και ο τραπεζικός κλάδος, με τους τίτλους των HSBC, BNP Paribas, Standard Chartered και Societe Generale να ενισχύονται μεταξύ 0,5% και 2,5%.

Κέρδη 0,03% για τους DAX 30 και CAC 40, οι οποίοι διαμορφώνονται στις 5.459 και 3.661 μονάδες αντίστοιχα, ενώ άνοδο 0,05% σημείωνει ο FTSE 100 στις 5.075 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v