Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης οι ευρωαγορές

Σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε αύξηση θέσεων σε πετρελαϊκούς ομίλους αλλά και σε ευρύτατες πωλήσεις τραπεζικών τίτλων.

Σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε αύξηση θέσεων σε πετρελαϊκούς ομίλους αλλά και σε ευρύτατες πωλήσεις τραπεζικών τίτλων.

Η θετική πορεία για τον πετρελαϊκό κλάδο αποδίδεται και στην ανακοίνωση μεγεθών γ’ τριμήνου της BP, τα οποία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων και οδηγούν την μετοχή της εταιρίας σε άνοδο της τάξης του 5%.

Στον αντίποδα παραμένουν σε «κλοιό» οι τραπεζικοί τίτλοι, στον απόηχο και της χθεσινής ανακοίνωσης της ING, με την μετοχή του ολλανδικού ομίλου να υποχωρεί 5,5% στην αγορά του Άμστερνταμ.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή ανακοινώσεων αρκετών οικονομικών μεγεθών γ’ τριμήνου από κορυφαίες εταιρίες, ενώ σημαντικό μερίδιο της προσοχής αποσπά και η ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 5.641 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,2% στις 5.200 μονάδες και τον CAC 40 να είναι πρακτικά αμετάβλητος στο επίπεδο των 3.743 μονάδων.

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να υποχωρεί σε χαμηλό τριών εβδομάδων. Η ανάκαμψη του δολαρίου πίεσε την Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v