Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων οι ευρωαγορές

Δυσμενή εταιρικά μεγέθη, φόβοι για άρση του έκτακτου προγράμματος στήριξης στην Κίνα αλλά και σαφείς διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών, πλήττουν τις ευρωαγορές. Σταθεροποιητικά τα futures Wall.

Σε τροχιά υποχώρησης οι αγορές ανά την υφήλιο, καθώς ο συνδυασμός αρνητικών μεγεθών τριμήνου αλλά και φόβων ότι η κινεζική κυβέρνηση –μετά την άνοδο 8,9% του ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο- θα προχωρήσει σε άρση του προγράμματος στήριξης, πλήττει τις επενδυτικές διαθέσεις.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές φροντίζουν –και μάλιστα σχεδόν μαζικά- να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις κερδών, μετά το ράλι ανόδου που έχει καταγραφεί στις αγορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Απώλειες 1,1% για τον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών, ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζει και ο πανευρωπαϊκός DJ Stoxx 600, ο οποίος υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 1,7%, σημειώνοντας τις υψηλότερες απώλειες των τριών, τελευταίων εβδομάδων.

Ελεύθερη πτώση 8% για τον τίτλο της Ericsson, μετά την κάθετη πτώση των κερδών γ’ τριμήνου, ενώ πτώση 2,8% σημειώνει η Credit Suisse καθώς τα μεγέθη της –αν και θετικά- δεν ικανοποίησαν το σύνολο των επενδυτών.

Κάθετη υποχώρηση 1,34% για τον DAX 30 ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 5.754 μονάδων, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,98% στις 5.206 μονάδες και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται 1,43% στις 3.817 μονάδες.

Ήπια πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Οριακές απώλειες 0,01% για Dow Jones, πτώση 0,1% για S&P 500 και αποδυνάμωση 0,23% για Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον δείκτη Leading Indicator στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, καθώς και για τον δείκτη τιμών κατοικιών Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v