Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Mervyn King «πλήττει» τις ευρωαγορές

Αντιστροφή τάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της BoE, κ. Mervyn King για ανάγκη διάσπασης των μεγάλων τραπεζών προκειμένου να μην υπάρξει επανάληψη της κρίσης.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Τράπεζας της Αγγλίας, κ. Mervyn King για ανάγκη διάσπασης των μεγάλων τραπεζών προκειμένου να μην υπάρξει επανάληψη της κρίσης αλλάζει το κλίμα στις ευρωαγορές, οδηγώντας τους δείκτες σε έστω και ήπιες απώλειες.

Ο κ. King τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι αρχές οφείλουν να επιβάλλουν διάσπαση των μεγάλων τραπεζών σε επιμέρους μονάδες, προκειμένου να διαχωριστούν οι επικίνδυνες μονάδες τους από αυτές που παρέχουν τις παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες. Παράλληλα προσέθεσε ότι τα χαμηλά επιτόκια δεν μπορούν να διατηρηθούν έπ’ άπειρον.

Οι δηλώσεις του προέδρου της BoE, αντέστρεψαν το κλίμα για τον τραπεζικό κλάδο, οδηγώντας τους περισσότερους τραπεζικούς τίτλους σε αρνητική πορεία, παρά το θετικό τους ξεκίνημα.

Αποτέλεσμα ο FTSEurofirst 300 να υποχωρεί κατά 0,1%, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται ο DAX 30, ο οποίος αποδυναμώνεται 0,51% στις 5.782 μονάδες. Απώλειες της τάξης του 0,2% για τον FTSE 100 στις 5.233 μονάδες, ενώ κατά 0,51% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.851 μονάδες.

Παράλληλα, πάντως, οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και νέων εταιρικών μεγεθών τριμήνου, εκ των οποίων σαφώς ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις των Morgan Stanley και Boeing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v