Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεύρυνση κερδών στις ευρωαγορές

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, καταγράφοντας μέση άνοδο υψηλότερη του 1%, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή μίας ιδιαίτερα «φορτωμένης» εβδομάδας εταιρικών ανακοινώσεων. Κέρδη στα futures Wall.

Σε ανοδική πορεία οι διεθνείς αγορές από τη Σαγκάη έως το Λονδίνο, με τα εμπορεύματα να συνεχίζουν την κερδοφόρα τροχιά τους και τους επενδυτές να αυξάνουν τις μετοχικές τοποθετήσεις τους.

Άνοδος 0,6% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ κέρδη 1,4% σημειώνει ο χαλκός στην αγορά μετάλλων του Λονδίνου (LME). Οι επενδυτές θεωρούν δεδομένο ότι η μέση αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας θα διαμορφωθεί υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι η πλέον δραστήρια από πλευράς ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών γ’ τριμήνου, ενώ σήμερα δίνουν στη δημοσιότητα τα μεγέθη τους –αλλά μετά το κλείσιμο της Wall Street- οι τεχνολογικοί όμιλοι Apple και Texas Instruments.

Στο 0,6% τα κέρδη για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, με τους πετρελαϊκούς ομίλους να ηγούνται της ανόδου και την Royal Dutch Shell να ενισχύεται κατά 1,8%. Ράλι 9,1% για τον τίτλο της National Express Group, μετά την προκαταρκτική προσφορά εξαγοράς από την Stagecoach Group.

Στο 1,38% η άνοδος για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 5.823 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 1,35% στις 5.260 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,29% υψηλότερα στις 3.877 μονάδες.

Σε θετική τροχιά, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Άνοδος 0,5% για τον Dow Jones, κατά 0,62% για τον S&P 500, ενώ κέρδη της τάξης του 0,66% σημειώνει ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v