Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική πορεία για ευρωαγορές

Σε πορεία σταθεροποίησης κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές τραπεζών και τεχνολογικών ομίλων να αποτελούν τις βασικές επιλογές των επενδυτών.

Η θετική πορεία μετοχών τραπεζικών ομίλων και τεχνολογικών εταιριών, διατηρεί σε θετική τροχιά και κοντά σε υψηλό 13 ετών τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές. Αρνητικός πρωταγωνιστής, όμως, ο κλάδος πρώτων υλών, με αρκετές μετοχές να σημειώνουν σημαντικές απώλειες, ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία στις τιμές βιομηχανικών μετάλλων.

Κέρδη 1,4% για τον τίτλο της ASML, ενώ κατά 1% υψηλότερα κινείται η μετοχή της Nokia. Σημαντικά κέρδη για τις τράπεζες με τις μετοχές των Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, Natixis και UBS να ενισχύονται μεταξύ 0,1% και 1,3%.

Μεταξύ 0,3% και 0,6% ενισχύονται οι τίτλοι των BMW, Volkswagen, Peugeot, Renault και Fiat.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή σημαντικών μακροοικονομικών δεδομένων, καθώς σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ (15.30 ώρα Ελλάδας).

Θετική η επίδραση από την ανακοίνωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε για τον Σεπτέμβριο στο -0,3%, όσο δηλαδή ανέμεναν οι αναλυτές.

Σαφώς οι ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών γ’ τριμήνου, κυρίως των Goldman Sachs και Citigroup, αποσπούν μεγάλο μερίδιο του ενδιαφέροντος, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι οι δύο αμερικανικές τράπεζες θα «ακολουθήσουν το παράδειγμα» της JPMorgan Chase και θα κατορθώσουν να ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη 0,08% στις 5.860 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί οριακά 0,03% στις 5.255 μονάδες, ενώ κατά 0,01% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.882 μονάδες.

Διατηρήθηκαν οι ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση, με τον Nikkei να σημειώνει κέρδη 1,7%. Υψηλότερα των 10.000 μονάδων αναρριχήθηκε ο Dow Jones στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v