Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intel-JPMorgan Chase οδηγούν σε ράλι την Ευρώπη

Διευρύνουν τα κέρδη τους ευρωαγορές και futures Wall Street μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη γ’ τριμήνου της JPMorgan Chase και έχοντας στήριξη από ανάλογη ανακοίνωση της Intel.

Οι αμερικανικοί όμιλοι JPMorgan Chase και Intel φρόντισαν να «ευχαριστήσουν» απόλυτα τους επενδυτές, ενώ σε ανάλογο «κλίμα» κινήθηκε και η ευρωπαϊκή ASML Holdings, καθώς και οι τρεις επιχειρήσεις ανακοίνωσαν μεγέθη γ’ τριμήνου που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την αρχή πραγματοποίησε χθες η Intel, η οποία ανακοίνωσε τα μεγέθη της μετά το κλείσιμο της Wall Street, στηρίζοντας τον κλάδο τεχνολογίας από την Κίνα έως και την Φρανκφούρτη. Ακολούθησε η ASML Holdings και τις ευχάριστες ειδήσεις «έκλεισε για σήμερα» η JPMorgan Chase.

Η αμερικανική τράπεζα «ισοπέδωσε» τις προβλέψεις, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το MarketWatch, καθώς τα κέρδη της ήταν σχεδόν διπλάσια των εκτιμήσεων.

Άμεσο αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκοί δείκτες να διευρύνουν περαιτέρω τα κέρδη τους και οι τραπεζικοί τίτλοι να επιδίδονται σε ράλι. Ισχυρά ανοδική κίνηση και για τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, καθώς ο «μαύρος χρυσός» ξεπέρασε τα 75 δολάρια.

Μοναδικός χαμένος των σημερινών συνεδριάσεων στις διεθνείς αγορές, μοιάζει να είναι το δολάριο, το οποίο υποχώρησε σε χαμηλό 14 μηνών έναντι του ευρώ και 15 μηνών έναντι του ελβετικού φράγκου.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους ο DAX 30 σημειώνει κέρδη υψηλότερα του 2% στις 5.845 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 1,88% στις 5.250 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,97% υψηλότερα στις 3.876 μονάδες.

Ανάλογα θετικές διαθέσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Άνοδος 1,18% για Dow Jones, πλησίον του 1,37% για τον S&P 500, ενώ κατά 1,33% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται, σαφώς, και σε μακροοικονομικές ανακοινώσεις που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ. Δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου, τα αποθέματα επιχειρήσεων τον Αύγουστο, ενώ δημοσιοποιούνται και τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed στις 23 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v