Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική στήριξη στην Ευρώπη

Με στήριξη από τις μετοχές τεχνολογικών ομίλων, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη γ' τριμήνου της Philips, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε ανοδική πορεία, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές αγορές μετοχών.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη γ’ τριμήνου της Royal Philips Electronics ήταν αρκετά ώστε να στηρίξουν τον κλάδο τεχνολογίας και να οδηγήσουν σε ανοδική πορεία τις ευρωπαϊκές αγορές.

Κέρδη 6% για τον τίτλο της Philips στην αγορά του Άμστερνταμ, ενώ ανοδικά κινείται, με κέρδη 3,7% και η μετοχή της ITV μετά την ανακοίνωση τοποθέτησης μεταβατικού διευθύνοντος συμβούλου.

Οι επενδυτές καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών γ’ τριμήνου, με τις αμερικανικές τράπεζες (JPMorgan Chase, Citigroup, Goldman Sachs και Bank of America) να καταλαμβάνουν την «μερίδα του λέοντος» της προσοχής των συμμετεχόντων στις αγορές.

Ενδεχόμενες ανακοινώσεις μεγεθών καλύτερων των προβλέψεων θα στηρίξει το ανοδικό σερί των αγορών, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα επανέλθουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την «βιωσιμότητα» της ανάκαμψης οικονομιών και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σε ό,τι αφορά τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο DAX 30 ενισχύεται κατά 1,3% στις 5.790 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,07% στις 5.217 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,14% υψηλότερα στις 3.842 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ασιατικές αγορές, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, λόγω αργίας στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Θετικό κλείσιμο για την Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v