Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις σε ευρωαγορές-Κέρδη σε αναδυόμενες

Ήπια πτωτική κίνηση ακολουθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, σε πλήρη αντίθεση με τις αναδυόμενες οι οποίες διαμορφώνονται σε υψηλό 13 μηνών. Ανοδική πορεία για τα futures της Wall Street.

Στροφή σε πτωτική πορεία αν και ήπια για τις ευρωπαϊκές αγορές, σε αντίθεση με τις αναδυόμενες οι οποίες αναρριχώνται σε υψηλό 13 μηνών, καθώς η διάθεση ανάληψης ρίσκου ενισχύεται και οι επενδυτές στρέφονται σε περισσότερο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις.

Ταυτόχρονα, πάντως, οι επενδυτές σπεύδουν και να «καλύψουν τα νώτα τους», με απτή απόδειξη το νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο που άγγιξε ο χρυσός, ο οποίος ξεπέρασε τα 1.048 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου. Κέρδη 0,5% για τον MSCI Αναδυόμενων αγορών.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις, κυρίως τίτλων που κατέγραψαν σημαντικά κέρδη στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Σταθερά σε ανοδική πορεία, πάντως, παραμένει ο κλάδος μετάλλων, με τους τίτλους των Anglo American, BHP Billiton, Rio Tinto και Xstrata να ενισχύονται μεταξύ 0,6% και 1%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,35% στις 5.638 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,51% στις 5.111 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα στις 3.739 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Κέρδη 0,1% για Dow Jones, στο 0,09% για S&P 500 και κατά 0,09% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανακοινώνονται τα στοιχεία για την καταναλωτική πίστη στις ΗΠΑ τον Αύγουστο (στις 22.00 ώρα Ελλάδας), ενώ μετά το κλείσιμο της Wall Street η Alcoa ανακοινώνει τα μεγέθη γ’ τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v