Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις προχωρούν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται σε οριακή κλίμακα διακύμανσης μετά από δύο συνεδριάσεις σημαντικής ανόδου. Εν αναμονή του ΑΕΠ ευρωζώνης οι επενδυτές.

Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να πραγματοποιούν επιλεκτικές ρευστοποιήσεις και να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην ανακοίνωση των τελικών στοιχείων για το ΑΕΠ της ευρωζώνης στο β’ τρίμηνο.

Η επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της Eurostat πραγματοποιείται στις 12.00 ώρα Ελλάδας, με πρόβλεψη ότι το ευρωπαϊκό ΑΕΠ μειώθηκε 0,1% σε τριμηνιαία βάση και 4,7% σε ετήσια.

Τράπεζες και πετρελαϊκοί όμιλοι είναι αυτοί που βρίσκονται στο επίκεντρο των διαθέσεων κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές, με τον τίτλο της BP να υποχωρεί κατά 1,2% και την Barclays να αποδυναμώνεται κοντά στο 1%.

Το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται και στην σημερινή «τυπική» έναρξη ανακοίνωσης των εταιρικών μεγεθών γ’ τριμήνου, με την «αυλαία» να ανοίγει, παραδοσιακά, με τον μεταλλευτικό όμιλο Alcoa. Ο όμιλος ανακοινώνει τα μεγέθη του μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει οριακά κέρδη 0,16% στις 5.666 μονάδες, με τον FTSE 100 να κινείται στην ίδια κατεύθυνση, καταγράφοντας άνοδο 0,1% στις 5.143 μονάδες. Κέρδη της τάξης του 0,28% για τον CAC 40 στις 3.780 μονάδες.

Σε ανοδική πορεία κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, στηριζόμενες σε τραπεζικούς τίτλους και μεταλλευτικές εταιρείες. Θετική πορεία για την Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v