Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέταλλα-Τράπεζες στήριξαν την Ασία

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ασιατικές αγορές με στήριξη από τράπεζες και μεταλλευτικούς ομίλους και στον απόηχο της καλής πορείας της Wall Street. Κέρδη 1,1% για Nikkei.

Διατηρήθηκαν σε ανοδική πορεία, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, οι ασιατικές αγορές με στήριξη από μεταλλευτικούς ομίλους αλλά και τραπεζικούς τίτλους και σαφώς έχοντας δεχθεί «θετική ενέργεια» από την πολύ καλή πορεία της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Κέρδη 3,4% για τον τίτλο της BHP Billiton, με την Newcrest Mining να ενισχύεται κατά 6,5%. Στο ίδιο τέμπο και οι τραπεζικοί τίτλοι, με την Sumitomo Mitsui Financial Group να καταγράφει άνοδο της τάξης του 6,7%, μετά και την αναβάθμιση της τιμής-στόχου της από την Nomura Holdings.

«Η βελτίωση των τάσεων στις ασιατικές μετοχές αποτυπώνει την πίστη των επενδυτών ότι η ανάκαμψη έχει «εγκατασταθεί για τα καλά» στην παγκόσμια οικονομία», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Tim Schroeders, διαχειριστής κεφαλαίων ενός δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Pengana Capital.

Στο 1,5% η άνοδος για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να ενισχύεται κατά 2,27% καθώς συνέχισε να δέχεται ώθηση από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.

Στο 1,11% η άνοδος για τον Nikkei, με τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται κατά 1,86%. Διαφοροποίηση από την αγορά της Ν. Κορέας, όπου ο δείκτης Kospi υποχώρησε οριακά κατά 0,03%. Κλειστή παραμένει η αγορά της Κίνας.

Μεικτή εικόνα καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πτώση έξι μονάδων για τον FTSE 100, απώλειες κοντά στις 19 μονάδες για τον DAX 30, ενώ κατά 10 μονάδες υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων έδωσε ώθηση και στη Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Αποτέλεσμα ο Dow έκλεισε με άνοδο 1,37% στις 9.731,25 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,37% στις 1054,72 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,71% στις 2.103,57 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v