Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη, πλην Κίνας, στις ασιατικές αγορές

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ασιατικές αγορές, με εξαίρεση για μία ακόμη συνεδρίαση το χρηματιστήριο της Κίνας, καθώς το δολάριο ανέκαμψε έναντι του γεν. Κέρδη 0,8% για Nikkei, πτώση 1% για CSI 300.

Σε τροχιά ανόδου, από τα χαμηλά σχεδόν δύο εβδομάδων, κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, μετά την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου αλλά και δηλώσεων εκ μέρους της Ταϊβάν, ότι θα επιτρέψει σε Κινέζους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές εταιρειών παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών.

Κέρδη 3,8% για την Nissan Motor, με την TSMC να ενισχύεται υψηλότερα του 4%. Ανοδική πορεία και για τις τράπεζες με την Commonwealth Bank of Australia να ενισχύεται κατά 2%.

Άνοδος της τάξης του 1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος έχει «ανεβάσει» τα κέρδη του από τις αρχές Μαρτίου έως και σήμερα στο 66%.

«Οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι να επιστρέψουν στις αγορές. Πιθανώς θεωρούν ότι η εταιρική κερδοφορία γ’ τριμήνου θα είναι καλύτερη των εκτιμήσεων και σπεύδουν να εκμεταλλευθούν αυτό το γεγονός», τονίζει στο Bloomberg, ο κ. Pearlyn Wong, αναλυτής της Bank of Julius Baer στη Σιγκαπούρη.

Επιστροφή σε θετική τροχιά και για την αγορά της Ιαπωνίας, με τον δείκτη Nikkei να ενισχύεται κατά 0,83%. Κέρδη 1,63% για τον ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Σημαντική άνοδος για τον νοτιοκορεάτικο δείκτη Kospi ο οποίος ενισχύθηκε 0,87%, ενώ ισχυρότερα κέρδη κατέγραψε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, καθώς ενισχύθηκε κατά 2,25%.

Στον αντίποδα σε αρνητική τροχιά παρέμεινε, για μία ακόμη συνεδρίαση, το χρηματιστήριο της Κίνας. Απώλειες 1% για τον ευρύτερο δείκτη CSI 300, ενώ κατά 1,4% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Ήπια ανοδική κίνηση καταγράφουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του Reuters. Κέρδη πέντε μονάδων για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά επτά μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 10 μονάδες υψηλότερα.

Ώθηση από συμφωνίες εξαγορών δέχθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow είχε κέρδη 1,28% στις 9.789,36 μονάδες, ο S&P 500 είχε άνοδο 1,78% στις 1062,94 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,9% στις 2.130,74 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v