Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεν, οικονομία ΗΠΑ πίεσαν τις ασιατικές αγορές

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε η εβδομάδα στις ασιατικές αγορές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ, ενώ η άνοδος του γεν πίεσε τους εξαγωγικούς ομίλους.

Με αρνητικό πρόσημο η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, καθώς η ανάκαμψη του γεν άσκησε ισχυρές πιέσεις σε μετοχές εξαγωγικών ομίλων, όπως αυτοκινητοβιομηχανίες και παραγωγούς ηλεκτρονικών ειδών για καταναλωτές.

Αρνητικός παράγοντας και η επάνοδος των ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, σαφώς και στον απόηχο της δυσμενούς πορείας της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Απώλειες 5,3% για τον τίτλο της Honda Motor, με την Mitsui O.S.K. να υποχωρεί κατά 6% και την Henderson Land Developments να αποδυναμώνεται κατά 2,8%.

Υποχώρηση της τάξης του 1,9% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος, πάντως, παραμένει κατά 64% υψηλότερα σε σύγκριση με το ιστορικό χαμηλό που άγγιξε στις αρχές Μαρτίου.

"Τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι η ανάκαμψη θα είναι ήπια και ασταθής", τονίζει στο Bloomberg ο κ. Tim Schroeders, διαχειριστής κεφαλαίων ενός δισ. δολαρίων για την Pengana Capital.

Στο 2,5% η πτώση για τον Nikkei, με τον Hang Seng να αποδυναμώνεται κατά 1,66%. Σε τροχιά υποχώρησης οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να υποχωρούν κατά 0,76% και 0,14% αντίστοιχα.

Σταθερά σε πτωτική πορεία η αγοράς της Κίνας, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,13% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 0,72% χαμηλότερα.

Σε αρνητική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες μεταξύ 0,3% και 0,5% σημειώνουν οι DAX 30, FTSE 100 και CAC 40.

Την τρίτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση "συμπλήρωσε" η Wall Street την Παρασκευή 25/9. Πιο συγκεκριμένα ο Dow υποχώρησε 0,44% στις 9.665,19 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,61% στις 1044,40 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,79% στις 2.090,92 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v