Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Κάθετη υποχώρηση για την αγορά της Ιαπωνίας (-2,6%) η οποία «παρέσυρε» σε απώλειες τις περισσότερες ασιατικές αγορές, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Ήπιες πιέσεις στην Κίνα.

Τα αρνητικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την πτώση στις τιμές μετάλλων και ενέργειας, ήταν αρκετά για να ασκήσουν ισχυρές πιέσεις κυρίως στην αγορά της Ιαπωνίας.

«Βαρίδι» για το χρηματιστήριο του Τόκιο η μετοχή της Nomura Holdings (-12,%), μετά την ανακοίνωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5,6 δισ. δολαρίων. Η πορεία της συμπαρέσυρε σε πτώση και τις υπόλοιπες τράπεζες, με τους τίτλους των Mizuho Financial Group να υποχωρεί 5,4% και την Mitsubishi UFJ να αποδυναμώνεται 6,1%.

«Όλα τα στοιχεία είναι αρνητικά για τους επενδυτές. Μοναδική στήριξη που μπορούν να βρουν οι αγορές είναι διαθέσεις short-covering εν όψει και του σαββατοκύριακου», υποστήριξε στο MarketWatch, ο κ. Yukio Takahashi, αναλυτής στην Mizuho Securities.

Απώλειες 1,1% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε σε ποσοστό της τάξης του 0,8%. Εξαιρετικά ισχυρές οι πιέσεις για την αγορά της Ιαπωνίας με τον Nikkei να υποχωρεί 2,65%.

Σε τροχιά υποχώρησης τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, όπου οι δείκτες Hang Seng και Kospi υποχώρησαν 0,56% και 0,14% αντίστοιχα, ενώ ήπια διόρθωση καταγράφηκε στην αγορά της Κίνας. Απώλειες 0,23% για CSI 300, ενώ κατά 0,12% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Εξαίρεση στο «κόκκινο» που επικράτησε στις ασιατικές αγορές, αποτέλεσε το χρηματιστήριο της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX ενισχύθηκε κατά 0,26%.

Ήπια ανοδικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,1% για τον DJ Stoxx 50, ενώ κατά 0,2% υψηλότερα κινούνται DAX 30 και CAC 40.

Η αρνητική πορεία της αγοράς ακινήτων αποτέλεσε "βαρίδι" για την Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow υποχώρησε 0,43% στις 9.707,44 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,95% στις 1050,78 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 1,12% στις 2.107,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v