Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά πτώσης οι ασιατικές αγορές

Πτωτική πορεία, με ρευστοποιήσεις για μεταλλευτικές εταιρίες και χρηματοοικονομικούς ομίλους, στις ασιατικές αγορές, με τον κινεζικό CSI 300 να υποχωρεί κατά 2%. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Οι σημαντικές πιέσεις στις μετοχές μεταλλευτικών εταιριών και χρηματοοικονομικών ομίλων οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες τις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να θεωρούν ότι το 6μηνο ράλι έχει καταστήσει αρκετά ακριβές τις μετοχές, ενώ αντίθετα οι προοπτικές εταιρικής κερδοφορίας δεν είναι και τόσο θετικές.

Απώλειες 1,2% για την BHP Billiton, ενώ πτώση κατά 4,8% σημείωσε η μετοχή της Shanghai Pudong Development Bank.

Στο 0,2% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίοος έχει ενισχυθεί κατά 67% σε σύγκριση με το χαμηλό πενταετίας που άγγιξε στις 9 Μαρτίου. Κλειστή λόγω αργίας παρέμεινε η αγορά της Ιαπωνίας.

Σε τροχιά υποχώρησης κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να υποχωρούν κατά 0,29% και 0,13% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδική πορεία κατέγραψε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται κατά 0,13%.

Σημαντικές απώλειες για την αγορά της Κίνας, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να υποχωρεί 2,02%, ενώ κατά 1,12% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Ήπια ανοδικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη πέντε μονάδων για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά τρεις μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 10 μονάδες υψηλότερα.

Την δεύτερη διαδοχική εβδομάδα σημαντικών κερδών «έκλεισε» η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα τα εβδομαδιαία κέρδη για τον Dow Jones άγγιξαν το 2,2%, το 2,5% για S&P και το 2,5% για Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v