Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικές πιέσεις στην Κίνα-Αργία στο Τόκιο

Απώλειες υψηλότερες του 1% για την αγορά της Κίνας, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών λόγω της αργίας στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Μεικτά πρόσημα στις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι ελαφρώς υποτονικό λόγω της αργίας στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Σε «κλοιό» υποχώρησης παρέμεινε το κινεζικό χρηματιστήριο, με τον χρηματοοικονομικό κλάδο να διατηρείται στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων, καθώς οι επενδυτές φοβούνται πως η συνεχιζόμενη έκδοση νέων μετοχών και οι αυξήσεις κεφαλαίων θα πλήξουν τελικά την πορεία του κλάδου.

Στον αντίποδα θετική η πορεία για τον τεχνολογικό κλάδο, μετά και την αναβάθμιση της πρόβλεψης της Citigroup για την πορεία των τιμών μικροεπεξεργαστών. Κέρδη 3,3% για τον τίτλο της Samsung Electronics, ενώ κατά 6,4% υψηλότερα κινήθηκε η Samsung SDI, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της σε «overweight» από την Morgan Stanley.

Κέρδη 0,7% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «ανεβάζει» τα κέρδη του από τις αρχές Μαρτίου στο 68%. Σε θετική πορεία και ο δείκτης Kospi της Ν. Κορέας, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,34%. Ανοδικές τάσεις στο Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να σημειώνει κέρδη 0,51%.

Ισχυρές πιέσεις για τους δύο κυρίαρχους δείκτες της κινεζικής αγοράς, με τον ευρύτερο CSI 300 να υποχωρεί 1,23%, ενώ ο Shanghai Composite κινήθηκε κατά 1,65% χαμηλότερα. Υποχώρηση 0,29% για τον δείκτη ASX στην αγορά της Αυστραλίας.

Σε πορεία ανάκαμψης κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πιο συγκεκριμένα κέρδη 22 μονάδων καταγράφει ο DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 11 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 18 μονάδες υψηλότερα.

Μεικτά πρόσημα και στην Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο Dow σημείωσε απώλειες 0,42% στις 9.778,86 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,34% στις 1064,66 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,24% στις 2.138,04 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v