Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές εν αναμονή Fed-G20

Σε πτωτική πορεία, με εξαίρεση την Αυστραλία, κινήθηκαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με το Τόκιο να παραμένει κλειστό λόγω αργίας και τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της  Fed αλλά και της συνόδου των G20.

Διατηρήθηκαν σε πορεία αποδυνάμωσης οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με το χρηματιστήριο του Τόκιο να παραμένει κλειστό λόγω αργίας και την Κίνα να συνεχίζει την τροχιά υποχώρησής της.

Σημαντική η στήριξη για τις μετοχές εταιριών πρώτων υλών, μετά και την αναπάντεχη θετική πορεία της οικονομίας της Ν. Ζηλανδίας, με αποτέλεσμα το χρηματιστήριο της Αυστραλίας να αποτελέσει τη «φωτεινή εξαίρεση» στην Ασία, με τον δείκτη ASX να ενισχύεται κατά 1,5%.

Στον αντίποδα σε τροχιά υποχώρησης τόσο η αγορά του Χονγκ Κονγκ όσο και αυτή της Ν. Κορέας, όπου οι δείκτες Hang Seng και Kospi υποχώρησε κατά 0,43%.

Σταθερά σε πορεία αποδυνάμωσης παραμένει η αγορά της Κίνας, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να υποχωρεί 1,05%, ενώ κατά 1,6% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Θετικό ξεκίνημα προμηνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 15 μονάδων για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 22 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά πέντε μονάδες υψηλότερα.

Ανοδική πορεία ακολούθησε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τον Dow Jones να βρίσκεται «καθ’ οδόν» προς τις 10.000 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα ο Dow ενισχύθηκε 0,52% στις 9.829,87 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,66% στις 1071,66 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,39% στις 2.146,30 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v