Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω εμπορευμάτων στην Ασία

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με εξαίρεση αυτήν της Ιαπωνίας, καθώς ο Nikkei ενισχύθηκε υψηλότερα του 1%. Σημαντικές ρευστοποιήσεις για μετοχές εμπορευμάτων. Απώλειες 1% για Κίνα.

Επιστροφή στην «ενεργό δράση» με άνοδο για την αγορά της Ιαπωνίας, η οποία ήταν η μοναδική που «έλαμψε» στην Ασία, καθώς τα κορυφαία χρηματιστήρια της περιοχής κινήθηκαν πτωτικά.

Οι πιέσεις επικεντρώθηκαν στον κλάδο πρώτων υλών και εμπορευμάτων, με την κινεζική Jiangxi Copper να υποχωρεί 4,5%. Απώλειες 2,7% για την Toshiba, μετά την υποβάθμιση της σύστασής της από την Credit Suisse Groupε, ενώ στον αντίποδα κέρδη 4,3% σημείωσε ο τίτλος του ομίλου λιανικών πωλήσεων Fast Retailing, καθώς η Goldman Sachs συστήνει αγορά της μετοχής.

Απώλειες 0,3% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ με θετικές διαθέσεις επέστρεψαν οι επενδυτές στην αγορά του Τόκιο, οδηγώντας τον Nikkei σε κέρδη πλησίον του 1,67%.

Αρνητική πορεία για τις αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να υποχωρούν 0,5% και 0,93%. Ισχυρότερες οι πιέσεις για το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ όπου ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 2,7%.

Σταθερά σε πτωτική τροχιά παρέμεινε η αγορά της Κίνας. Απώλειες 1,49% για τον ευρύτερο δείκτη CSI 300, ενώ κατά 0,7% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες 0,5% για τον DAX 30 και τον FTSE 100, ενώ κατά 0,7% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Πτωτικά κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow υποχώρησε 0,83% στις 9.748,55 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 1,01% στις 1060,87 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,69% στις 2.131,42 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v