Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ασιατικών αγορών

Η θετική πορεία του κλάδου υπηρεσιών στις ΗΠΑ και η ενίσχυση των τιμών εμπορευμάτων οδήγησε υψηλότερα τις ασιατικές αγορές, οι οποίες επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,2%.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, μετά από τέσσερις συνεδριάσεις υποχώρησης, με στήριξη από τη συνεχιζόμενη ενίσχυση στις τιμές εμπορευμάτων αλλά και την καλή πορεία του κλάδου υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Άνοδος 4,1% για τον τίτλο της Nissan Motor, με την Mazda Corp. να ενισχύεται πλησίον του 5,4% και την Jiangxi Copper να σημειώνει κέρδη της τάξης του 2,9%.

Στο 1% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «ανεβάζει» τα κέρδη του από τις αρχές Μαρτίου έως και σήμερα στο 61%, με το μέσο P/E διαπραγμάτευσης να έχει αγγίξει το 22.

«Οι αποτιμήσεις στις ασιατικές αγορές είναι υψηλότερες από την υπόλοιπη υφήλιο. Όμως οι οικονομίες της περιοχής αναμένεται ότι θα σημειώσουν και καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Philip Schwartz, αναλυτής της ING Investment Management.

Ανοδική πορεία για τον Nikkei ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,21%, με την αγορά της Αυστραλίας να «αντέχει» την έκπληξη από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, η οποία προχώρησε σε αναπάντεχη αύξηση επιτοκίων. Ο δείκτης ASX ενισχύθηκε κατά 0,40%.

Στο 0,68% τα κέρδη για το Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ σε αρνητική τροχιά κινήθηκε η αγορά της Ν. Κορέας με τον δείκτη Kospi να υποχωρεί 0,36%. Κλειστή παραμένει η αγορά της Κίνας.

Θετική πορεία προοιωνίζουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,6% για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,4% και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,6% υψηλότερα.

Οι τράπεζες «έκλεψαν την παράσταση» στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο ο Dow έκλεισε με άνοδο 1,18% στις 9.599,75 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,49% στις 1040,44 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,98% στις 2.068,15 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v