Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία ΗΠΑ και Roubini «έριξαν» την Ασία

Ο προβληματισμός για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμός με τις δυσάρεστες προβλέψεις του κ. Nouriel Roubini για διόρθωση των αγορών στους επόμενους μήνες οδήγησαν χαμηλότερα την Ασία.

Οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και η προειδοποίηση του κ. Nouriel Roubini για εξαιρετικά πρόωρο ράλι στις μετοχές, οδήγησαν σε υποχώρηση τις κορυφαίες ασιατικές αγορές.

Σημαντικές απώλειες για μετοχές ομίλων που αντλούν το μεγαλύτερο μέρος κερδών και εσόδων από την αμερικανική αγορά, με την Samsung Electronics να υποχωρεί 3,4%.

Απώλειες 0,3% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον κ. Masaru Hamasaki, στρατηγικό αναλυτή της Toyota Asset Management να δηλώνει ότι «η προσδοκία της ανάκαμψης έχει χάσει τη δύναμή της. Οι αγορές υποχωρούν γι’ αυτόν τον λόγο».

Πτώση 0,59% για τον Nikkei, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε και η αγορά της Αυστραλίας, καθώς ο δείκτης ASX υποχώρησε κατά 0,33%. Στο 0,17% οι απώλειες για τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκε η αγορά της Ν. Κορέας με τον δείκτη Kospi να υποχωρεί κατά 2,2%.

Στον αντίποδα σε θετική τροχιά κινήθηκε η αγορά της Κίνας, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να ενισχύεται κατά 1% και τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,9%.

Ήπια ανοδικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Και οι τρεις βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, DAX 30, FTSE 100 και CAC 40, ενισχύονται κατά 0,1%.

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε η Wall Street  στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με πτώση 0,23% στις 9.487,67 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,45% στις 1025,21 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,46% στις 2.048,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v