Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι τράπεζες αναλαμβάνουν, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, να στηρίξουν την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, μετά και την αναβάθμιση της σύστασής τους από την BofA-Merrill Lynch.

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει στην αιχμή των επενδυτικών τοποθετήσεων, μετά και την αναβάθμιση των ευρωπαϊκών τραπεζών από αναλυτές της BofA - Merrill Lynch.

Σημαντική ώθηση προσφέρει στις τράπεζες η ανακοίνωση από τη Societe Generale ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4,3 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει το γαλλικό δημόσιο. Η μετοχή του γαλλικού τραπεζικού ομίλου ενισχύεται κατά 1,09%.

Κέρδη μεταξύ 1,4% και 2,4% για τους τίτλους της Barclays, της Standard Chartered, της BNP Paribas και της Deutsche Bank.

Σε θετική πορεία παραμένει και ο κλάδος μετάλλων, καθώς το δολάριο συνεχίζει την πορεία αποδυνάμωσής του έναντι του ευρώ. Μεταξύ 1,4% και 3% η άνοδος για τους τίτλους των εταιριών Rio Tinto, Xstrata, Lonmin, Anglo American, Kazakhym και Fresnillo.

Σαφώς στήριξη στην Ευρώπη προσφέρει και η καλή πορεία που ακολούθησε ο κλάδος υπηρεσιών στις ΗΠΑ, ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει την αισιοδοξία επενδυτών και αναλυτών ότι "το χειρότερο της κρίσης έχει περάσει".

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,35% στις 5.528 μονάδες, ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,21% στις 5.034 μονάδες και ο CAC 40 κινείται κατά 0,18% ψηλότερα στις 3.681 μονάδες.

Ανοδική κίνηση για τις ασιατικές αγορές, με στήριξη από τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων. Οι τράπεζες αποτέλεσαν το βασικό στήριγμα της Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v