Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες πιέσεις ευρωαγορών μετά το -2% της Ασίας

Συνεχίζεται το αρνητικό ξεκίνημα του δ΄τριμήνου στα διεθνή χρηματιστήρια, με περαιτέρω πτώση στις ευρωαγορές μετά και την «βουτιά» 2% στην Ασία. Όλα τα βλέμματα στην ανεργία ΗΠΑ.

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την «βουτιά» των ασιατικών αγορών στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός, με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην ανακοίνωση για την ανεργία στην αμερικανική οικονομία, που προβλέπεται ότι αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,6% στις 5.017 μονάδες, ο DAX 0,57% στις 5.522 μονάδες, ο CAC 0,94% στις 3.685 μονάδες.

Αισθητές είναι οι πιέσεις στους κλάδους εμπορευμάτων, εξαιτίας της πτωτικής πορείας μετάλλων και πετρελαίου.

Στήριξη προσφέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, Bayerische Motoren Werke και Porsche, κατοπιν ανακοίνωσης αύξησης των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ.

Ο Οκτώβριος και το δ΄τρίμηνο ξεκίνησαν χθες με «άγριες» διαθέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια, με την Wall Street και τις ευρωαγορές να κλείνουν με μεγάλες απώλειες, και τα ασιατικά χρηματιστήρια να ακολουθούν σήμερα με πτώση 2%, καθώς επικρατούν αμφιβολίες για την ισχύ της ανάκαμψης στην διεθνή οικονομία.

Οι δηλώσεις της «γκουρού» των επενδύσεων Meredith Whitney ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα «σκοντάψει» καθώς οι τράπεζες εξακολουθούν να μειώνουν τον δανεισμό προς μικρές επιχειρήσεις, επιτείνει τις αρνητικές διαθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v