Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών στο ξεκίνημα του 3μήνου

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, στο ξεκίνημα του νέου τριμήνου. Η εξαγορά της Cisco στη Νορβηγία βοηθά την ψυχολογία, όπως και η αναβάθμιση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Επιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα θεαματικά κέρδη του προηγούμενου τριμήνου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε θετικά στον απόηχο σημαντικών συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων, αλλά τα πρόσημα επανέρχονται σε σταθεροποιητική πορεία το μεσημέρι, καθώς οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις υποδεικνύουν ότι η ανάκαμψη στις οικονομίες θα είναι σταδιακή και βραδεία.

Στήριξη προσφέρει η αναθέρμανση των εξαγορών και συγχωνεύσεων, καθώς μεγάλες εταιρίες με ρευστότητα επωφελούνται από τις συγκριτικά φθηνές αποτιμήσεις για να ενισχύσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,15% στις 5.126 μονάδες, ο DAX 0,17% στις 5.665 μονάδες, ενώ ο CAC 0,36% στις 3.782 μονάδες.

Η επιβεβαίωση της αναβαθμισμένης εκτίμησης για την παγκόσμια οικονομία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενισχύει τις ανοδικές τάσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 18% στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε χθες, με τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη από το 1999. Αρκετοί αναλυτές φοβούνται ότι το παγκόσμιο χρηματιστηριακό ράλι από τα χαμηλά του Μαρτίου είναι υπερβολικό σε σχέση με την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.

Με εκτίναξη 12% αντιδρά η μετοχή της Tandberg στην πρόταση εξαγοράς της από την Cisco.

Κέρδη αποκομίζουν οι κλάδοι τροφίμων με την Unilever να ενισχύεται 1%, καθώς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με την Renault να κινείται 2,5% υψηλότερα.

Η Munich Re κερδίζει 2% μετά την ανακοίνωση επαναγοράς μετοχών.

Η France Telecom υποχωρεί 1,1% εξαιτίας υποβάθμισης σε “sell” από την Citigroup.

Η ημέρα είναι πλούσια σε στατιστικές ανακοινώσεις τόσο από τον ευρωπαϊκό όσο και τον αμερικανικό μακροοικονομικό χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v