Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις σε ευρωαγορές-futures Wall

Σε υψηλό μίας εβδομάδας διαμορφώνονται οι αναδυόμενες αγορές, με στήριξη από τον τεχνολογικό κλάδο, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι μετοχές σε Ευρώπη αλλά και στα futures της Wall Street.

Παραμένουν σε τροχιά ήπιας διόρθωσης οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αντίθετα σε υψηλό μίας εβδομάδας διαμορφώνονται οι δείκτες των αναδυόμενων χρηματιστηρίων, μετά και την απόφαση της Ταϊβάν να «ανοίξει» τον κλάδο τεχνολογίας σε Κινέζους επενδύτες.

Κέρδη 1% για τον MSCI Αναδυόμενων Αγορών, ο οποίος αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Σεπτεμβρίου, με ισχυρά κέρδη για τις τεχνολογικές μετοχές.

Στο 0,2% τα κέρδη για τον ρωσικό δείκτη Micex, μετά και τη δήλωση του κορυφαίου επενδυτή κ. Mark Mobius ότι οι ρωσικές μετοχές έχουν τις καλύτερες αποτιμήσεις σε όλο το φάσμα των αναδυόμενων αγορών. Καλύτερη η εικόνα για το χρηματιστήρια της Βαλτικής, με τον δείκτη OMX Vilnius να ενισχύεται κατά 2%.

Στην δυτική Ευρώπη οι βασικοί δείκτες κινούνται ήπια πτωτικά, με τον πανευρωπαϊκό DJ Stoxx 600 να υποχωρεί μόλις κατά 0,1%. Σε πορεία διόρθωσης –αν και με περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης- και οι κορυφαίοι δυτικοευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς ο DAX 30 υποχωρεί 0,5%, ο FTSE 100 αποδυναμώνεται κατά 0,3% και ο CAC 40 κινείται κατά 0,5% χαμηλότερα.

Οριακές απώλειες καταγράφονται, αυτήν την ώρα, και στα futures της Wall Street. Πτώση 0,12% για τον Dow Jones, απώλειες 0,18% για τον S&P 500, ενώ κατά 0,4% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, με πρόβλεψη ότι έχει ενισχυθεί στις 57 μονάδες. Μέρος του ενδιαφέροντος αποσπά και η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller, με τους αναλυτές να αναμένουν υποχώρησή του στο 14,2% για τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v