Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Συρρίκνωση 0,6% του ΑΕΠ στο Q2

Σε αρνητική πορεία κινήθηκε η βρετανική οικονομία στο β' τρίμηνο του έτους, με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ να διαμορφώνεται στο 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Πλήρη ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις.

Βρετανία: Συρρίκνωση 0,6% του ΑΕΠ στο Q2
Αρνητική πορεία για την βρετανική οικονομία στο β' τρίμηνο του 2009, αλλά απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις προβλέψεις, καθώς το βρετανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όσο δηλαδή ανέμεναν και οι αναλυτές.

Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, σε σύγκριση με το β' τρίμηνο του 2008 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 5,5%, όσο δηλαδή ήταν και η αρχική πρόβλεψή της.

Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε -σε τριμηνιαία βάση- κατά 0,5%, με αυτήν στον κλάδο μεταποίησης να αποδυναμώνεται κατά 0,1%, ενώ στον κατασκευαστικό τομέα καταγράφηκε πτώση της δραστηριότητας της τάξης του 0,6%.

Σημαντική υποχώρηση για τις καταναλωτικές δαπάνες, η οποία άγγιξε το 0,6% σε τριμηνιαία βάση και το 3,6% σε ετήσια. Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διαμορφώθηκε στο β' τρίμηνο στα 6,5 δισ. στερλίνες, έναντι 7,3 δισ. που ήταν στο προηγούμενο. Οι εξαγωγές υποχώρησαν 1,4%, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v