Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος ευρωαγορών στην λήξη του γ΄τριμήνου

Ανοδος επικρατεί στις ευρωαγορές, με τον δείκτη Stoxx 600 να κλείνει το τρίμηνο με κέρδη 19%, τα μεγαλύτερα σε μια δεκαετία. Στήριξη από μακροοικονομικές και εταιρικές ανακοινώσεις.

Ανοδος επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τακτοποιήσεις χαρτοφυλακίων στην τελευταία συνεδρίαση του τριμήνου να προσφέρουν στήριξη σε αρκετούς βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,52% στις 5.186 μονάδες, ο DAX 0,45% στις 5.739 μονάδες, ενώ ο CAC 0,65% στις 3.838 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,5% επεκτείνοντας την άνοδο 19% από τον Ιούνιο. Η τριμηνιαία άνοδος του δείκτη είναι η μεγαλύτερη από το 1999, ενώ η άνοδος 15% του δείκτη Standard & Poor’s 500 στις ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη από το 1998.

Θετικά επιδρά στις συναλλαγές η νέα εκτίμηση του ΔΝΤ για τις τραπεζικές ζημίες, που είναι χαμηλότερη κατά 15% από την προηγούμενη, στα 3,4 τρισ. δολ.

Ωθηση προσφέρουν επίσης η ανακοίνωση μεγάλης βελτίωσης στην απασχόληση στην Γερμανία και στο καταναλωτικό κλίμα στην Βρετανία.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι μεταλλευτικές εταιρίες και οι μεγάλες βιομηχανίες, με την Antofagasta να σημειώνει άνοδο 1,3% και την Siemens 1,4%.

Η μετοχή της Infineon Technologies εκτινάσσεται 6,5%.

Η Man Group κερδίζει 2,4% κατόπιν δήλωσης ότι βελτιώνεται η επενδυτική ψυχολογία, ενώ η βρετανική Marks & Spencer υποχωρεί εξαιτίας ανακοίνωσης μείωσης στις τριμηνιαίες πωλήσεις.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη, επί το πλείστον, επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ το αμερικανικό χρηματιστήριο τερμάτισε με πτώση, εξαιτίας απογοητευτικών ειδήσεων από τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v