Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών στο καλύτερο τρίμηνο 10ετίας

Περαιτέρω κέρδη αποκομίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια και ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κλείνει το καλύτερο τρίμηνο της τελευταίας δεκαετίας, ενώ ο S&P "ετοιμάζεται" για το καλύτερο τριμηνιαίο κλείσιμο από το 1998.

Περαιτέρω κέρδη αποκομίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια και ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κλείνει το καλύτερο τρίμηνο της τελευταίας δεκαετίας, ενώ ο S&P στη Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για το καλύτερο τριμηνιαίο κλείσιμο από το 1998.

Θετικά επιδρά στις συναλλαγές η νέα εκτίμηση του ΔΝΤ για την οικονομική ανάπτυξη και τις τραπεζικές ζημίες, που είναι ευνοϊκότερη από την εκτίμηση του Απριλίου.

Ωθηση προσφέρουν επίσης η ανακοίνωση μεγάλης βελτίωσης στην απασχόληση στην Γερμανία και στο καταναλωτικό κλίμα στην Βρετανία.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,11% στις 5.165 μονάδες, ο DAX 0,16% στις 5.722 μονάδες, ενώ ο CAC 0,38% στις 3.828 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,6%, διευρύνοντας την άνοδο 19% από τον Ιούνιο. Η τριμηνιαία άνοδος του δείκτη είναι η μεγαλύτερη από το δ΄τρίμηνο του 1999, ενώ η άνοδος 15% του δείκτη Standard & Poor’s 500 στις ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη από το 1998.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται από την αμερικανική αγορά τα μεγέθη για το ΑΕΠ γ΄τριμήνου. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των βασικών δεικτών της Wall Street προοιωνίζονται άνοιγμα 0,3%-0,4% υψηλότερα.

Εύρωστα κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής Micron Technology για λιγότερες των αναμενόμενων ζημίες. Η Infineon Technologies κερδίζει 6,5%.

Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι μεταλλευτικές εταιρίες και οι μεγάλες βιομηχανίες, με την Antofagasta να σημειώνει άνοδο 1,3% και την Siemens 1,4%.

Η Man Group κερδίζει 2,4% κατόπιν δήλωσης ότι βελτιώνεται η επενδυτική ψυχολογία, ενώ η βρετανική Marks & Spencer υποχωρεί εξαιτίας ανακοίνωσης μείωσης στις τριμηνιαίες πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v