Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική εικόνα σε ευρωαγορές - futures Wall

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα θεαματικά κέρδη του προηγούμενου τριμήνου, αλλά πάντως η έντονη δραστηριότητα στον χώρο των εξαγορών περιορίζει την πτώση.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα θεαματικά κέρδη του προηγούμενου τριμήνου, αλλά πάντως η έντονη δραστηριότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων περιορίζει την πτώση.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,54% στις 5.104 μονάδες, ο DAX 0,41% στις 5.651 μονάδες, ενώ ο CAC 0,67% στις 3.769 μονάδες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε θετικά στον απόηχο των συμφωνιών εξαγορών, αλλά τα πρόσημα επανήλθαν σε σταθεροποιητική πορεία το μεσημέρι, καθώς οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις υποδεικνύουν ότι η ανάκαμψη στις οικονομίες θα είναι σταδιακή και βραδεία.

Ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης στην ευρωζώνη βελτιώθηκε ελαφρώς αλλά παρέμεινε σε επίπεδα συρρίκνωση, ενώ η ανεργία σημείωσε περαιτέρω άνοδο.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια των βασικών δεικτών της Wall Street προοιωνίζονται ήπια πτωτικό άνοιγμα για τις αμερικανικές μετοχές

Η επιβεβαίωση της αναβαθμισμένης εκτίμησης για την παγκόσμια οικονομία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προσφέρει επίσης στήριξη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 18% στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε χθες, με τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη από το 1999.

Αρκετοί αναλυτές φοβούνται ότι το παγκόσμιο χρηματιστηριακό ράλι από τα χαμηλά του Μαρτίου είναι υπερβολικό σε σχέση με την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.

Ο αμερικανικός S&P 500 σημείωσε το καλύτερο τρίμηνο από το 1998 με άνοδο 19%.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων, με εκτίναξη 12% αντιδρά η μετοχή της Tandberg στην πρόταση εξαγοράς της από την Cisco.

Κέρδη αποκομίζουν οι κλάδοι τροφίμων με την Unilever να ενισχύεται 1%, καθώς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με την Renault να κινείται 2,5% υψηλότερα.

Η Munich Re κερδίζει 2% μετά την ανακοίνωση επαναγοράς μετοχών.

Η France Telecom υποχωρεί 1,1% εξαιτίας υποβάθμισης σε “sell” από την Citigroup.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v