Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες-μέταλλα στηρίζουν την Ευρώπη

Ήπια ανοδική πορεία καταγράφουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, στηριζόμενες σε τραπεζικούς τίτλους και μετοχές εταιρειών πρώτων υλών. Ανοδική τροχιά για futures Wall.

Θετικό πρόσημο για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τραπεζικοί τίτλοι και μετοχές εταιρειών πρώτων υλών κατορθώνουν να «διαγράψουν» τις πιέσεις που ασκούνται από την υποχώρηση των μετοχών πετρελαϊκών ομίλων.

Κέρδη μεταξύ 1,4% και 3,8% για τους τίτλους των Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton, Lonmin, Rio Tinto, Vedanta και Xstrata. Ανάλογη εικόνα εμφανίζει και ο τραπεζικός κλάδος, με άνοδο μεταξύ 1% και 3,9% για τους τίτλους των HSBC, Royal Bank of Scotland και UniCredit.

Στον αντίποδα μέση πτώση το 1% κατέγραφαν οι μετοχές κορυφαίων πετρελαϊκών ομίλων, όπως αυτοί των BP, Shell, Repsol και Total.

Ράλι 11% για τον τίτλο της νορβηγικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Telenor, μετά την ανακοίνωση ότι προχωρά σε συγχώνευση μονάδας κινητής τηλεφωνίας με αντίστοιχη θυγατρική της ρωσικής Altimo.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται 0,25%, διαμορφούμενος στο επίπεδο των 5.482 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,04% στις 4.992 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,26% υψηλότερα στις 3.658 μονάδες.

Ανοδική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,46%, τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,58% και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,65% υψηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του δείκτη ISM υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωση η οποία πραγματοποιείται στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v