Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη σε ευρωαγορές-Ανοδικά τα futures Wall

Σε ανοδική πορεία διατηρούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η πίστη των επενδυτών για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας ενισχύεται, ενώ θετικό άνοιγμα προοιωνίζουν τα futures της Wall Street.

Ανοδική πορεία για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται πεπεισμένοι για την δύναμη της ανάκαμψης και να στρέφονται σε περισσότερο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις όπως οι μετοχές.

Η ανάκαμψη του κλάδου υπηρεσιών στις ΗΠΑ έδωσε το έναυσμα για την ενίσχυση της επενδυτικής αισιοδοξίας, ενώ οι συμμετέχοντες στις αγορές δεν φαίνεται να συμμερίζονται την άποψη που εξέφρασε ο κ. Stiglitz ότι «υπερβάλλουν» στην αισιοδοξία τους για τη δύναμη της ανάκαμψης.

Οι τραπεζικοί τίτλοι είναι μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων, όπως άλλωστε ισχύει κάθε φορά που ενισχύονται οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάκαμψη. Κατά πόδας ακολουθεί και ο μεταλλευτικός κλάδος, ο οποίος ακολουθεί την ανοδική πορεία που συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές πολυτίμων και βασικών μετάλλων.

Κέρδη μεταξύ 1% και 2,4% για τους τίτλους των Barclays, HSBC, Standard Chartered, BNP Paribas και Deutsche Bank. Άνοδος της τάξης του 0,7% για την Societe Generale, μετά την ανακοίνωση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 4,8 δισ. ευρώ, με βασικό στόχο την αποπληρωμή του γαλλικού δημοσίου.

Άνοδος μεταξύ 2,2% και 2,7% για τις μετοχές των Rio Tinto, Xstrata, Anglo American, ενώ θετική η εικόνα και για τον πετρελαϊκό κλάδο, με τις μετοχές των BP, Royal Dutch Shell και Total να ενισχύονται υψηλότερα του 1%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,61%, διαμορφούμενος στο επίπεδο των 5.599 μονάδων. Άνοδος 1,57% για FTSE 100 στις 5.103 μονάδες, ενώ κατά 1,38% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.725 μονάδες.

Σε θετική πορεία κινούνται αυτήν την ώρα τα futures της Wall Street. Άνοδος 0,78% για Dow Jones, στο 0,96% για S&P 500 και κέρδη 0,84% για Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v