Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών-futures Wall με καλή αρχή στο Q3

Κέρδη αποκομίζουν οι ευρωαγορών και τα futures της Wall, μετά τις ευχάριστες εκπλήξεις από τα αποτελέσματα Alcoa και PepsiCo. Τα σταθερά επιτόκια σε ευρωζώνη και Βρετανία, προσφέρουν επιπλέον στήριξη.

Κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς και οι αγορές παραγώγων της Wall Street, μετά τις ευχάριστες εκπλήξεις από τα πρώτα αποτελέσματα κορυφαίων επιχειρήσεων για το γ’ τρίμηνο, όπως οι αμερικανικές Alcoa και PepsiCo. Η διατήρηση σταθερών επιτοκίων σε ευρωζώνη και Βρετανία, στηρίζουν επιπλέον την επενδυτική ψυχολογία.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κρατήσει σταθερό το επιτόκιο του ευρώ στο 1% προσφέρει επιπλέον στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,58% στις 5.138 μονάδες, ο DAX 1,19% στις 5.707 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 1,20% στις 3.801 μονάδες.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια των βασικών δεικτών της Wall Street αποκομίζουν κέρδη της τάξης του 0,8%. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στην αμερικανική αγορά.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI κερδίζει 0,8% κι έχει ανακάμψει 27% στο 2009, ενώ ο MSCI Ασίας Ειρηνικού διαμορφώνεται σε υψηλά έτους και έχει ανακάμψει 65% στο 2009.

Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, διατήρησε επίσης το επιτόκιο της στερλίνας κράτησε σταθερό στο 0,5%.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τράπεζες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Standard Chartered, την Santader και την SocGen να σημειώνουν άνοδο έως 2,2%.

Η σουηδική ΑΒΒ ενισχύεται 3,4% κατόπιν ανανέωσης μηχανισμού πιστωτικής διευκόλυνσης 2 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v