Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές

Σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις, κυρίως μεταλλευτικών τίτλων, προχωρούν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι που κατέγραψε ο κλάδος το τελευταίο διάστημα. Παραμένουν σε θετική πορεία οι βασικοί δείκτες.

Σε ανοδική τροχιά, παρά το αρνητικό ξεκίνημα, κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αν και οι επενδυτές φροντίζουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους, κυρίως από τον μεταλλευτικό κλάδο.

Η ισχυρή άνοδος στην τιμή του χρυσού αλλά και των υπόλοιπων πολύτιμων και βασικών μετάλλων έχει δώσει ισχυροί ώθηση στους τίτλους μεταλλευτικών ομίλων στις τελευταίες συνεδριάσεις και οι επενδυτές φροντίζουν να «μαζέψουν» ένα μέρος αυτών των κερδών.

Πτώση 1,1% για την Anglo American, με την Randgold Resources να υποχωρεί πλησίον του 1,1%.

Ακόμη και η αναπάντεχη υποχώρηση των εξαγωγών της Γερμανίας τον Αύγουστο δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τις διαθέσεις των επενδυτών, οι οποίοι προτιμούν να στρέψουν την προσοχή τους στις προβλέψεις για τα εταιρικά μεγέθη γ' τριμήνου, μετά και την θετική έκπληξη από την Alcoa.

Κέρδη 0,24% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 5.730 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,14% στις 5.161 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,22% υψηλότερα στο επίπεδο των 3.815 μονάδων.

Κερδοφόρα πορεία στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τις ασιατικές αγορές, με ράλι για το χρηματιστήριο της Κίνας. Alcoa και επιδόματα ανεργίας στήριξαν την Wall Street στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v