Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε σταθεροποιητική πορεία η Ευρώπη

Σταθεροποιητικά κινούνται τόσο οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα futures της Wall Street με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετοχών μεταλλευτικών ομίλων.

Οι διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών εκ μέρους των επενδυτών, οι οποίοι προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις μεταλλευτικών ομίλων, μετά το ράλι που έχει καταγράψει ο κλάδος κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων, οδηγούν σε συχνές αλλαγές προσήμων τις ευρωπαϊκές αγορές.

Αποτέλεσμα οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων να σημειώνουν σημαντικές απώλειες, ενώ αντίθετα σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές τηλεπικοινωνιακών ομίλων, μετά και την ανακοίνωση της Telefonica ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κατά 22% που μερίσματός της το 2010.

Απώλειες μεταξύ 0,9% και 1,9% για τις μετοχές των BHP Billiton, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto και Xstrata. Κέρδη 2% για τον τίτλο της Telefonica, ενώ άνοδο μεταξύ 0,5% και 1,6% σημειώνουν οι μετοχές των Carphone Warehouse, Portugal Telecom και Swisscom.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά  0,02% στις 5.715 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται πλησίον του 0,02% στις 5.153 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,16% χαμηλότερα στις 3.800 μονάδες.

Ήπια πτώση στα futures της Wall Street. Απώλειες 0,03% για Dow Jones, 0,06% για S&P 500 και 0,22% για Nasdaq. Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή για τα στοιχεία του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v