Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά εταιρικά μεγέθη «ανεβάζουν» τις ευρωαγορές

Τα θετικά μεγέθη τριμήνου των Intel και ASML οδηγούν σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν ότι η ανάκαμψη «είναι εδώ» και να προχωρούν σε αγορές μετοχών.

Ανάκαμψη για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη των τεχνολογικών ομίλων Intel και ASLM, τα οποία στηρίζουν τις διαθέσεις των επενδυτών για αύξηση των μετοχικών τοποθετήσεών τους, υπό το πρίσμα ότι η ανάκαμψη για οικονομία και επιχειρήσεις «είναι εδώ».

Κέρδη 1,4% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300, ο οποίος έχει ενισχυθεί κατά 21% από τις αρχές του έτους και κατά 56% από τις αρχές Μαρτίου όταν είχε υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο.

Σε ανοδική πορεία οι μετοχές τραπεζικών ομίλων, με τους τίτλους των Standard Chartered, HSBC, Barclays, Lloyds, RBS, BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole να κινούνται μεταξύ 1% και 3,2% υψηλότερα.

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι αγορές πιθανώς να «ξεσπάσουν» ανοδικά», υποστήριξε στο Reuters ο κ. John Murphy, αναλυτής της ODL Securities. Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή περαιτέρω εταιρικών ανακοινώσεων, με την JPMorgan Chase να δημοσιοποιεί σήμερα τα μεγέθη γ’ τριμήνου, ενώ αύριο 15/10 ακολουθούν οι Citigroup και Goldman Sachs.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,29% στις 5.787 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 1,21% στις 5.216 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,28% υψηλότερα στις 3.850 μονάδες.

Σε ανοδική πορεία, με εξαίρεση το χρηματιστήριο του Τόκιο, κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές. Στάση αναμονής στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v