Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών στις ευρωαγορές

Σε κατοχύρωση κερδών προχωρούν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ισχυρή ενίσχυση δεικτών και μετοχών στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ήπιες οι αντιδράσεις στην υποχώρηση του ZEW

Σε πορεία διόρθωσης οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών, μετά τη σημαντική άνοδο που σημείωσαν δείκτες και μετοχές στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Η αναπάντεχη υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία τον Οκτώβριο, δεν επηρέασε και τόσο πολύ τις αγορές, οι οποίες παραμένουν σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης.

Πιέσεις για τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, με τους τίτλους των BNP Paribas, Banco Santander, Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank και UniCredit να υποχωρεί μεταξύ 0,6% και 1,4%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,47% στις 5.756 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,19% στις 5.200 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,47% χαμηλότερα στις 3.827 μονάδες.

Η υποχώρηση του γεν οδήγησε σε σημαντική άνοδο τις ασιατικές αγορές, ενώ με κέρδη "έκλεισε" η Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v