Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική πορεία στην Ευρώπη

Σε πορεία σταθεροποίησης κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται σε τράπεζες και μεταλλευτικούς ομίλους. Σε ανοδική τροχιά τα futures της Wall Street.

Πορεία σταθεροποίησης για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες, οι οποίοι κινούνται σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης, ενώ οι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, κυρίως μέσω πωλήσεων μετοχών τραπεζών και μεταλλευτικών ομίλων.

Η αρνητική πορεία μακροοικονομικών στοιχείων, όπως ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στην Γερμανία, δεν επηρέασε και τόσο πολύ τις διαθέσεις των επενδυτών. Σημειώνεται ότι ο δείκτης ZEW υποχώρησε αναπάντεχα στις 56 μονάδες για τον μήνα Οκτώβριο, έναντι 57,7 μονάδων που ήταν τον προηγούμενο μήνα, και πρόβλεψης των αναλυτών ότι θα ενισχυθεί στις 59 μονάδες.

«Οι επενδυτές έχουν εισέλθει στην διαδικασία του «βλέποντας και κάνοντας». Αναμένουν τις εταιρικές ανακοινώσεις μεγεθών γ’ τριμήνου, με δεδομένο ότι στο διήμερο Τετάρτης-Πέμπτης (14/10-15/10) ανακοινώνουν αποτελέσματα οι κορυφαίοι τραπεζικοί όμιλοι των ΗΠΑ», τονίζει στο Reuters ο κ. Philippe Gijsels, στρατηγικός αναλυτής της Fortis Bank.

Απώλειες 1,4% για τον τίτλο της Deutsche Bank, με τις μετοχές των Banco Santander, Barclays, HSBC, Credit Suisse και Lloyds Banking Group να υποχωρούν μεταξύ 0,9% και 3,1%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,11% και αγγίζει το επίπεδο των 5.777 μονάδων, ενώ ακριβώς κατά το ίδιο ποσοστό αποδυναμώνεται και το CAC 40 στις 3.841 μονάδες. Ήπια κέρδη, της τάξης του 0,13% για τον FTSE 100 στις 5.216 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Άνοδος 0,22% για τον Dow Jones, πλησίον του 0,17% για τον S&P 500, ενώ κατά 0,23% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v