Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκή στήριξη στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από τις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, καθώς ο «μαύρος χρυσός» συνεχίζει ακάθεκτος την κατάρριψη νέων ρεκόρ. 

Ο πετρελαϊκός κλάδος αναλαμβάνει να στηρίξει, σήμερα, τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο «μαύρος χρυσός» συνεχίζει το κρεσέντο ανόδου, έχοντας κατακτήσει –για το αμερικανικό ελαφρύ αργό- τα 77 δολάρια ανά βαρέλι στις ηλεκτρονικές συνεδριάσεις.

Αποτέλεσμα την καταγραφή ισχυρών κερδών για κορυφαίους πετρελαϊκούς ομίλους, με τις μετοχές των Total και Royal Dutch Shell να ενισχύονται κοντά στο 1,5%. Κέρδη 3,9% για τον τίτλο της Lloyds Banking Group, μετά την ανακοίνωση για πώληση μονάδας real estate αλλά και την αναβάθμιση της σύστασής της από την Deutsche Bank.

Εν αναμονή σημαντικών μακροοικονομικών μεγεθών, όπως η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αλλά και ο δείκτης εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αλλά και εταιρικών αποτελεσμάτων βρίσκονται οι επενδυτές.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της προσοχής, σε επίπεδο εταιριών, προσελκύουν οι Bank of America και General Electric, οι οποίες δίνουν στην δημοσιότητα τα οικονομικά μεγέθη γ’ τριμήνου.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,65% στις 5.868 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,76% στις 5.262 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,5% υψηλότερα στις 3.903 μονάδες.

Σε πτωτική πορεία, με εξαίρεση την αγορά του Τόκιο, κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Σε θετικό κανάλι παρέμεινε η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v