Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιστροφή τάσεων και πιέσεις στις ευρωαγορές

Τα αρνητικά οικονομικά μεγέθη τριμήνου της Bank of America ήταν αρκετά για να «γυρίσουν» σε αρνητική πορεία τόσο τις ευρωαγορές όσο και τα futures της Wall Street,.

Αρνητική στροφή για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων μεγέθη γ’ τριμήνου του αμερικανικού τραπεζικού ομίλου Bank of America. Κερδισμένο από την υποχώρηση των αγορών εμφανίζεται το δολάριο, με τον αντίστοιχο δείκτη που καταγράφει την πορεία του νομίσματος έναντι «καλαθιού νομισμάτων» να ανακάμπτει και να φθάνει στις 75,7 μονάδες.

Τα αρνητικά μεγέθη της Bank of America επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες των επενδυτών για την δύναμη αλλά και την βιωσιμότητα της ανάκαμψης, ενώ «διαγράφουν» πλήρως τα αρχικά κέρδη των αγορών, τα οποία στηρίχθηκαν κυρίως στην πορεία πετρελαϊκών ομίλων.

Απώλειες 0,29% για τον DAX 30 στις 5.814 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,21% στις 5.213 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,46% χαμηλότερα στις 3.865 μονάδες.

Ανάλογα αρνητική εικόνα και στα futures της Wall Street. Πτώση 0,36% για Dow Jones, πλησίον του 0,37% για S&P 500, ενώ κατά 0,24% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Παράλληλα οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων για τις ΗΠΑ, οι οποίες αφορούν την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο, αλλά και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v