Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται σίγουροι τόσο για την ανάκαμψη της οικονομίας όσο και για την ευρωστία των εταιρικών μεγεθών.

Σε ανοδική πορεία οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να επιστρέφουν σε «ενεργό δράση» με διαθέσεις αύξησης θέσεων, εμφανιζόμενοι βέβαιοι ότι η ανάκαμψη έχει «γερά θεμέλια», ενώ οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να ανακοινώνουν μεγέθη καλύτερα των εκτιμήσεων.

Η έλλειψη μακροοικονομικών ανακοινώσεων καθιστά περισσότερο ριψοκίνδυνους τους επενδυτές, ενώ τα δύο βασικά εταιρικά μεγέθη που δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα, αυτά των Apple και Texas Instruments θα δημοσιοποιηθούν μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Ισχυρά κέρδη για την National Express η οποία ενισχύεται 7,9%, με την Nestle να σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,8%, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τις πωλήσεις εννεαμήνου του ομίλου, οι οποίες ανακοινώνονται την Πέμπτη 22/10.

Κέρδη 0,86% για τον DAX 30 στις 5.792 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται πλησίον του 0,88% στις 5.235 μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,8% στις 3.858 μονάδες.

Πτωτική πορεία, με εξαίρεση την αγορά της Κίνας, για τα ασιατικά χρηματιστήρια. «Έχασε» της 10.000 μονάδες ο Dow Jones στη συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v