Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξης στις ευρωπαϊκές αγορές

Η πρόβλεψη της Deutsche Bank για κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών στο γ' τρίμηνο αλλά και η διατήρηση των πετρελαϊκών εταιριών σε κερδοφόρα τροχιά, στηρίζουν την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Σε ανοδική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλό 12 μηνών, μετά την εκτίμηση της Deutsche Bank για κέρδη 1,4 δισ. ευρώ στο γ' τρίμηνο, η οποία είναι καλύτερη από τις αντίστοιχες των αναλυτών.

Σταθερά σε ανοδική πορεία οι μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, καθώς ο "μαύρος χρυσός" μπορεί να υποχώρησε από τα 80 δολάρια αλλά παραμένει σε θετική πορεία. Ταυτόχρονα οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και νέων εταιρικών μεγεθών τριμήνου, εκ των οποίων σαφώς ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις των Morgan Stanley και Boeing.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται πλησίον του 0,2%, "ανεβάζοντας" τα κέρδη του από τις αρχές Μαρτίου στο 59%.

Όπως τονίζουν, πάντως, οι αναλυτές οι επενδυτές διατηρούν συγκρατημένη στάση, με τον κ. John Murphy, αναλυτή της ODL Securities να τονίζει στο Reuters ότι: "βρισκόμαστε εν τω μέσω μίας ιδιαίτερα κρίσιμης περιόδου. Είναι σαφές, πάντως, ότι οι "ταύροι" έχουν "αναλάβει δράση" στις αγορές".

Οι τράπεζες αναλαμβάνουν να ηγηθούν της ανάκαμψης των ευρωπαϊκών αγορών, με τις μετοχές των Standard Chartered, HSBC, Barclays, BNP Paribas και Societe Generale να ενισχύονται μεταξύ 0,5% και 1%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,49% στις 5.840 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,43% στις 5.265 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,35% στις 3.884 μονάδες.

Ήπια διόρθωση στις ασιατικές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ο Dow Jones κατόρθωσε να "κρατήσει" τις 10.000 μονάδες στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v