Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά μεγέθη στηρίζουν τις ευρωαγορές

Τα θετικά εταιρικά μεγέθη κορυφαίων ομίλων «βάρυναν» περισσότερο στη συνείδηση των επενδυτών από την πώληση μετοχών της Barclays από την Qatar Holding, με αποτέλεσμα τη θετική πορεία ευρωαγορές και futures Wall Street.

Ο «καταιγισμός» θετικών εταιρικών μεγεθών και μάλιστα από «ποικιλία» κλάδων, έδρασε καταλυτικά στις συνειδήσεις των επενδυτών, οι οποίοι επανήλθαν με αγοραστικές διαθέσεις και βοήθησαν στο νέο θετικό γύρισμα των ευρωαγορών.

Τα μεγέθη τριμήνου εταιρειών από την Apple και την Texas Instrument έως την Caterpillar και την DuPont τα οποία κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών, στηρίζουν την αντίληψη ότι η ανάκαμψη της οικονομίας έχει «γερές βάσεις» και ταυτόχρονα στηρίζει και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η ανακοίνωση εκ μέρους της Qatar Holding ότι προχωρά σε πώληση 379 εκατ. μετοχών της Barclays είχε αρνητική επίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες «γύρισαν» σε αρνητική τροχιά. Πάντως η αραβική επενδυτική εταιρία υποστήριξε ότι παραμένει «πιστός και μακροχρόνιος επενδυτής» στην Barclays.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,35% στις 5.872 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,12% στις 5.287 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,33% υψηλότερα στις 3.905 μονάδες.

Σημαντική άνοδο σημειώνουν, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Άνοδος 0,43% για Dow Jones, 0,58% για τον S&P 500, ενώ κατά 1,03% υψηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, καθώς και για την έναρξη κατασκευής νέων κατοικιών και έκδοση οικοδομικών αδειών στη χώρα τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v