Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους τραπεζικούς τίτλους να ηγούνται των απωλειών, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της BoE, κ. Mervyn King και παρά της θετικής εκτίμησης της Deutsche Bank.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της BoE για ανάγκη διάσπασης των μεγάλων τραπεζών αλλά και το γεγονός ότι η πρόβλεψη της Deutsche Bank δεν ικανοποίησε το σύνολο των αναλυτών οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές.

Πτώση 0,7% για τον FTSEurofirst 300, με τη μετοχή της Deutsche Bank να υποχωρεί κατά 4%. Σύμφωνα με το Reuters το γεγονός ότι η πρόβλεψη της γερμανικής τράπεζας δεν ικανοποίησε το σύνολο των αναλυτών, έδρασε αρνητικά στην επενδυτική ψυχολογία, παρά το γεγονός ότι η DB προβλέπει ότι τα κέρδη της θα τριπλασιαστούν στο γ’ τρίμηνο, φθάνοντας στα 1,4 δισ. ευρώ.

Πάντως ο κ. Heinz-Gerd Sonnenschein, αναλυτής της Postbank, καταθέτει μία διαφορετική άποψη στο Reuters. Σύμφωνα με αυτόν «οι επενδυτές πωλούν στην καλή είδηση. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κάποιος την πτώση μίας μετοχής μετά από μία ανακοίνωση καθ’ όλα θετική».

Πτωτικά κινούνται οι περισσότεροι τραπεζικοί τίτλοι, με τις μετοχές των Standard Chartered, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole να αποδυναμώνονται από 1,2% έως και 3,3%.

Απώλειες 0,96% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στις 5.756 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,05% στις 5.188 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,37% χαμηλότερα στις 3.818 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Πτώση 0,52% για τον Dow Jones, στο 0,56% για τον S&P 500, ενώ κατά 0,55% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή αρκετών μεγεθών γ’ τριμήνου κορυφαίων εταιρειών αλλά και της δημοσιοποίησης του Beige Book της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v