Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές

Η θετική πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας οδηγεί υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ κέρδη σημειώνουν και οι μετοχές ομίλων που ανακοίνωσαν μεγέθη καλύτερα των εκτιμήσεων.

Σε ανοδική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και ομίλων που ανακοίνωσαν μεγέθη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων.

Ισχυρές πιέσεις για την ING (-3,5%), μετά την ανακοίνωση ότι προχωρά σε διαχωρισμό των μονάδων ασφαλειών και τραπεζικής, ενώ θα προχωρήσει και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 7,5 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα σε πορεία ενίσχυσης οι τίτλοι αυτοκινητοβιομηχανιών με την Renault να ενισχύεται 3,6% και την VW να σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,1%. Πιέσεις για την μετοχή του γερμανικού χημικού ομίλου Merck KGaA, μετά την ανακοίνωση πτώσης κατά 28% των κερδών γ’ τριμήνου.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,8% στις 5.786 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,5% στις 5.266 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,6% υψηλότερα στις 3.830 μονάδες.

Σε θετική πορεία κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές και αυτές χάρη στις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών. Πιέσεις, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, για την Wall Street λόγω και του «αδύναμου» δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v