Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεύρυνση κερδών στην Ευρώπη λόγω macro

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα ιδιαίτερα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία τόσο για τη Γερμανία όσο και για το σύνολο της ευρωζώνης. Κέρδη υψηλότερα του 1% για τους κορυφαίους δείκτες.

Η πολύ καλή πορεία μακροοικονομικών στοιχείων τόσο για τη γερμανική οικονομία όσο και για το σύνολο της ευρωζώνης οδηγούν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να πείθονται όλο και περισσότερο για την "υγεία" της ανάκαμψης.

Ο σύνθετος δείκτης PMI για την ευρωζώνη τον Οκτώβριο -βάσει των προκαταρκτικών εκτιμήσεων της Markit- διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2007, ενώ σε ανάλογη πορεία "κατακτώντας" υψηλά αρκετών μηνών κινήθηκαν οι δείκτες PMI μεταποίησης και υπηρεσιών.

Σε θετική πορεία, έστω και εάν ήταν οριακά χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, και ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος IFO στη Γερμανία για τον μήνα Οκτώβριο, καθώς άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών.

Παράλληλα τα θετικά μεγέθη τριμήνου αρκετών εταιρειών, με προεξέχουσα την Amazon.com, στηρίζει τις διαθέσεις των επενδυτών για περαιτέρω αγορές τίτλων, ενώ της ανόδου ηγούνται οι μετοχές τεχνολογικών ομίλων, τραπεζών και μεταλλευτικών εταιρειών.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 1,19% στις 5.830 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,99% στις 5.258 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,19% υψηλότερα στις 3.866 μονάδες.

Σε ανοδική πορεία κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με το χρηματιστήριο της Κίνας να καταγράφει ράλι με άνοδο υψηλότερη του 2%. Υψηλότερα των 10.000 μονάδων «ανέβηκε» ο Dow Jones στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v