Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές

Σταθερά σε ανοδική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία να στηρίζουν τις αγοραστικές διαθέσεις των επενδυτών. Σταθεροποιητικά τα futures.

Διατηρούνται σε πορεία ενίσχυσης οι αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο, στηριζόμενες τόσο σε θετικά μακροοικονομικά στοιχεία όσο και σε καλή πορεία εταιρικών μεγεθών.

Αρκετές επιχειρήσεις έχουν ανακοινώσει μεγέθη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, με τον κλάδο τεχνολογίας και online πωλήσεων να αποδεικνύει –μέσω μεγεθών εταιρειών από την Apple και την Intel έως την Amazon.com- ότι έχει κατορθώσει να ξεπεράσει την κρίση.

Παράλληλα τα θετικά στοιχεία για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO στη Γερμανία αλλά και την εντυπωσιακή πορεία του σύνθετου PMI στην ευρωζώνη αποτέλεσαν ένα ακόμη παράγοντα στήριξης των αγορών. Ακόμη και η εξαιρετικά αρνητική πορεία του βρετανικού ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο (βάσει της εκτίμησης της στατιστικής υπηρεσίας ONS) δεν κατόρθωσαν να πλήξουν την επενδυτική εμπιστοσύνη, αν και οδήγησαν σε κάθετη υποχώρηση τη στερλίνα έναντι ευρώ και δολαρίου.

Κέρδη 0,2% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ άνοδο της τάξης του 1% σημειώνει ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων Αγορών. Καλύτερη η εικόνα για τους κορυφαίους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ευρώπης. Άνοδος 0,91% για τον DAX 30 στις 5.815 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,12% στις 5.265 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,9% υψηλότερα στις 3.855 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Ήπιες απώλειες 0,02% για τον Dow Jones και τον S&P 500, ενώ κέρδη 0,1% σημειώνει ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v