Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωπαϊκών αγορών

Ήπια κέρδη σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον ασφαλιστικό κλάδο να δέχεται πιέσεις ελέω ING, ενώ σε κερδοφόρα πορεία κινούνται οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών. Σταθεροποίηση στα futures.

Η θετική πορεία για τις μετοχές φαρμακοβιομηχανιών αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών «διαγράφεται» από την υποχώρηση του ασφαλιστικού κλάδου, οδηγώντας σε σταθεροποιητική πορεία τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές.

Οριακά κέρδη 0,05% για τον FTSEurofirst 300, ενώ ο δείκτης του ασφαλιστικού κλάδου DJ Stoxx Insurance υποχωρεί κατά 1,6%, μετά την ανακοίνωση της ING ότι θα προχωρήσει σε διάσπαση των μονάδων ασφαλειών και τραπεζικής.

Ο τίτλος της ING υποχωρεί υψηλότερα του 9%, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται και οι μετοχές των Aegon, Swiss Life, Legal & General, Prudential και Aviva, οι οποίοι υποχωρούν μεταξύ 0,6% και 3,9%.

Σε τροχιά πιέσεων και ο τραπεζικός κλάδος, μετά και τις δηλώσεις του κ. Christian Noyer, μέλους της διοίκησης της ΕΚΤ, ότι θα πρέπει να υπάρξει πλαφόν στις αποδοχές των τραπεζιτών.

Στον αντίποδα θετική πορεία ακολουθούν οι μετοχές φαρμακευτικών ομίλων, με τις AstraZeneca, GlaxoSmithKline, Novo Nordisk, Roche Holding και Shire να ενισχύονται μεταξύ 0,2% και 2,4%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται 0,4% στις 5.763 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,1% στις 5.254 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,24% υψηλότερα στις 3.817 μονάδες.

Ήπια ανοδική κίνηση, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Κέρδη 0,19% για Dow Jones, 0,18% για τον S&P 500, ενώ κέρδη της τάξης του 0,14% σημειώνει ο Nasdaq. Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση στην Wall Street ξεκινά στις 15.30 ώρα Ελλάδας (και όχι στις 16.30) λόγω της αλλαγής της ώρας στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ θα υπάρξει ανάλογη αλλαγή ώρας την 1η Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v