Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκή στήριξη στις ευρωαγορές

Η πολύ καλή πορεία των μετοχών πετρελαϊκών ομίλων, με αφορμή και τα μεγέθη γ’ τριμήνου της BP, στηρίζει την θετική πορεία των ευρωαγορών, «απορροφώντας» την πτώση για τον τραπεζικό κλάδο. Θετικά τα futures Wall.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τρεις συνεδριάσεις απωλειών, με τους ενεργειακούς τίτλους να ενισχύονται καθώς το πετρέλαιο ανακάμπτει, ενώ στήριξη παρείχαν και τα μεγέθη γ’ τριμήνου της BP, τα οποία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. Άνοδος 0,2% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300.

Κέρδη 4,7% για τον τίτλο της BP, ενώ άνοδο μεταξύ 0,6% και 1,5% σημειώνουν οι μετοχές των BG Group, Royal Dutch Shell και Total. Ισχυρή άνοδος 10% για τον τίτλο της Vestas Wind, μετά την ανακοίνωση μεγεθών πολύ υψηλότερων των εκτιμήσεων.

Στον αντίποδα σε πτωτική πορεία κινούνται οι μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, στον απόηχο και της ανακοίνωσης της ING για διάσπασή των μονάδων ασφαλειών και τραπεζικής. Απώλειες από 1,6% έως και 6,1% για τις μετοχές των Royal Bank of Scotland, Lloyds Banking Group, Societe Generale, Barclays και Standard Chartered.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,4% στις 5.665 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,5% στις 5.219 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,6% υψηλότερα στις 3.768 μονάδες.

Ήπια άνοδος καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Πιο συγκεκριμένα κέρδη 0,14% σημειώνει ο Dow Jones, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,12% και τον Nasdaq να κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,01%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καθώς και για τον δείκτη Μεταποιητικής Βιομηχανίας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Richmond.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v