Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις σε ευρωαγορές-futures Wall

Σε διαδικασία… άπνοιας βρίσκονται τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα futures της Wall Street, μετά τη χθεσινή εκρηκτική άνοδο, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις.

Σταθεροποιητικές τάσεις με εξαιρετικά ήπιες διακυμάνσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να «παίρνουν ανάσα» μετά το χθεσινό ράλι και να προχωρούν σε ήπιες ρευστοποιήσεις.

Πρακτικά αμετάβλητος ο FTSEurofirst 300, στο επίπεδο των 997 μονάδων, με στήριξη κατά κύριο λόγω από τον τραπεζικό κλάδο. Κέρδη μεταξύ 0,4% και 2,6% για τους τίτλους των Banco Santander, Barclays, Credit Suisse, Intesa Sanpaolo, Societe Generale, UBS και UniCredit. Κέρδη 6% για την Lloyds Banking Group καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του βρετανικού τραπεζικού ομίλου.

Θετική πορεία για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, ενώ πιέσεις ασκούνται στον πετρελαϊκό κλάδο, μετά την υποχωρήσει πετρελαίου χαμηλότερα από το 80 δολάρια.

Κέρδη 0,3% για τον FTSE 100 στις 5.146 μονάδες, ενώ πτώση 0,3% σημειώνει ο DAX 30 στις 5.560 μονάδες και 0,2% ο CAC 40 στις 3.705 μονάδες.

Ήπια πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Απώλειες 0,2% για Dow Jones, 0,3% για τον S&P 500, ενώ κατά 0,09% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Οκτωβρίου τον οποίο καταρτίζει το Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν, καθώς και για τον δείκτη Chicago PMI τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v