Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το αμερικανικό ΑΕΠ "ανεβάζει" ευρωαγορές

Η ενίσχυση του αμερικανικού ΑΕΠ γ' τριμήνου κατά 3,5%, υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς, βοηθά στην "αποκατάσταση" της επενδυτικής εμπιστοσύνης και οδηγεί υψηλότερα ευρωαγορές και futures Wall Street.

Σε θετική πορεία κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την καλύτερη του αναμενόμενου εικόνα του αμερικανικού ΑΕΠ γ’ τριμήνου, η οποία βοήθησε στην επιστροφή των καλών διαθέσεων των επενδυτών.

Το αμερικανικό ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 3,5% στο γ’ τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανάμεναν ενίσχυσή του μεταξύ 3% και 3,2%. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το αμερικανικό ΑΕΠ εμφανίζει θετική πορεία από την αρχή του έτους, ενώ ανοδικά κινήθηκαν τόσο οι καταναλωτικές δαπάνες όσο και οι επενδύσεις.

Μετά την ανακοίνωση ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται κατά 0,7% στις 987,6 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Ισχυρότερα κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, με τους τίτλους των Standard Chartered, HSBC, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas και Societe Generale να κινούνται μεταξύ 0,8% και 1,4% υψηλότερα.

Κέρδη 0,4% για τον DAX 30 στις 5.522 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,08% στις 5.084 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,4% υψηλότερα στις 3.681 μονάδες.

Ισχυρά ανοδική κίνηση, αυτήν την ώρα, για τα futures της Wall Street. Κέρδη 71 μονάδων ή 0,7% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,8% και τον Nasdaq να κινείται 0,65% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v