Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μικτή» εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, με την Κίνα να συνεχίζει την ανοδική της πορεία, με κέρδη κοντά στο 1%, ενώ πτωτικά κινήθηκαν τα υπόλοιπα χρηματιστήρια. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών λόγω αργίας στο Τόκιο.

Μικτά πρόσημα στις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών λόγω της αργίας στο Τόκιο και τους επενδυτές να εμφανίζονται εξαιρετικά συγκρατημένοι, λόγω και των φόβων για πρόωρη άρση των έκτακτων μέτρων στήριξης.

Αρνητική επίπτωση για κάποιες ασιατικές αγορές, η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας να προχωρήσει σε μία ακόμη αύξηση του βασικού της επιτοκίου. Πρόκειται για τη μοναδική κεντρική τράπεζα που έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές από την αρχή του 2009.

Πτώση 1,8% για τον τίτλο της National Australia Bank, με την Sino Land να υποχωρεί 2,5%. Στον αντίποδα σε θετική πορεία κινήθηκαν οι μετοχές των Hyundai Motor και Zijin Mining Group, οι οποίες ενισχύθηκαν 2,5% και 2,7% αντίστοιχα.

Απώλειες 0,5% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο έξι προς πέντε, ενώ πτώση 0,14% σημείωσε ο δείκτης ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Ισχυρότερες οι πιέσεις για την αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να υποχωρεί κατά 1,04%, ενώ πτώση 0,59% σημείωσε ο Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

«Διαχώρισε» τη θέση της για μία ακόμη συνεδρίαση η αγορά της Κίνας, η οποία κινήθηκε ανοδικά. Κέρδη 1,26% για τον CSI 300, ενώ κατά 1,22% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Τα αρνητικά μεγέθη γ’ τριμήνου της UBS επηρεάζουν αρνητικά τα futures των ευρωπαϊκών αγορών τα οποία, αυτήν την ώρα, κινούνται πτωτικά. Απώλειες 29 μονάδες για DAX 30, 32 μονάδες για FTSE 100, ενώ κατά 15 μονάδες χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Η αισιοδοξία επέστρεψε στην Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,79% στις 9.789,44 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,65% στις 1042,88 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,2% στις 2.049,20 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v